Over Mieke

SONY DSC

Hallo,  mijn naam is  Mieke Peperkamp.


Een twintig jaar geleden kwam ik een boek in de uitverkoop tegen van een  vrouwelijke Feng Shui master,  gebaseerd op de authentieke Chinese windrichtingen school.  Aangezien ik niet gelukkig was in mijn toenmalige huis,  we bleven veranderen en verbouwen,  besloot ik om dit toe te gaan passen.  Dit had tot gevolg dat het wat rustiger werd in ons leven,  we kregen ademruimte.


Ik was geïntrigeerd en begon verder te zoeken,  te lezen en te leren. Er zijn vele Feng Shui richtingen en als je ze consequent volgt en toepast, werken ze allemaal.  Mijn probleem was dat ik de typische Chinese  Feng Shui oplossingen lastig vond,  ik had er moeite mee dat mijn huis op een Chinees restaurant begon te lijken.  Lelijke kikkers bij de voordeur met een munt in hun bek,  bamboefluiten aan het plafond en de vragen van familie en vrienden wat dat te betekenen had en dat is dus de grap,  als je iets lelijk vindt of iets irriteert je dan is dat geen goede Feng Shui oplossing.


Een aantal jaren geleden heb ik  een aantal Feng Shui opleidingen gevolgd onder andere bij Nina Elshof, een zeer gedreven dame.  De opleidingen zijn gebaseerd op de Intuïtieve school ook wel ​The Black Hat Sect Tantric Buddhist School of Feng Shui”.  Deze school maakt gebruik van rituelen gebaseerd op het Tibetaans Boeddhisme om de geestelijke kracht te focussen en zo een positieve woon-  en werkomgeving te creëren. Dit combineer ik met Nine Star Ki, Chinese astrologie, verder ontwikkeld in Japan, waarmee het element van het geboortejaar wordt berekend oftewel het jaarelement.


De kracht is het dat analyseren van probleemgebieden binnen het huis direct en duidelijk zijn, het gebruik van het jaarelement van de bewoners om de betekenis van hun positie in het huis helder te krijgen is eenvoudig is toe te passen  (Als je jaarelement in de woonkamer valt, is dat relaxter dan wanneer je jaarelement in de bijkeuken valt,  bij het laatste ben je dan een soort Assepoester v/m).


Bij het zoeken naar een ander,  ons huidige,  huis heb ik de richtlijnen van Feng Shui/ Nine Star Ki gebruikt en het werkt.  Ons huis is echt ons thuis geworden.
Inmiddels heb ik de professionele opleidingen voor zowel huizen als bedrijven afgesloten met een diploma cq. certificaat.